۷ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۹:۱۰

مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه به مهر خبر داد:

نابودی۴۵کوره زغال درکرمانشاه/ بلوط ها از«لورانتوس»پاکسازی می شوند

نابودی۴۵کوره زغال درکرمانشاه/ بلوط ها از«لورانتوس»پاکسازی می شوند

کرمانشاه- مدیر کل منابع طبیعی و آبخیز داری استان کرمانشاه از نابودی ۴۵ کوره زغال در مناطق صعب العبور کرمانشاه با تلاش های صورت گرفته خبر داد.

مراد شیخ ویسی در گفتگو‌ با خبرنگار مهر، اظهار داشت: امسال خوشبختانه بارندگی های خوبی در سطح استان کرمانشاه داشته ایم که این امر سرسبزی منابع طبیعی را نیز در پی داشته است، اما با شروع فصل گرما بایستی در راستای حفاظت از جنگل ها و مراتع از سوی مردم و دستگاه های مربوطه تلاش بیشتری صورت گیرد.

وی با اشاره به پایین بودن سرانه جنگل و مرتع در کشور نسبت به شاخص جهانی، تصریح کرد: سرانه جهانی جنگل ۷ تا ۸ هزار متر مربع و در کشور ما ۲ هزار متر مربع است که در استان کرمانشاه به ۲ هزار و ۶۰۰ متر مربع می رسد.

مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه میانگین فرسایش خاک در استان را ۱۰ تن در هکتار عنوان کرد و گفت: این میانگین در آسیا ۶ تن در هکتار و در کشور ما ۱۶ تن در هکتار است.

شیخ ویسی با بیان اینکه برای ترمیم خاک به چیزی حدود ۵۰۰ سال زمان نیاز است، افزود: حفاظت خاک مهم تر از حفاظت آب است چرا که منابع آبی با سد زدن و بارندگی ها تامین می شود اما فرسایش خاک به دشواری ترمیم پذیر است.

وی اظهار داشت: بسیاری از کشورها برای تامین منابع به دنبال خرید خاک هستند و کشور ما تاکنون از فروش خاک خودداری کرده است.

وی بخش عمده و‌ ۶۰ درصد منابع طبیعی کشور را بیابانی دانست و ابراز داشت: خوشبختانه استان کرمانشاه بیابانی نیست اما باید تلاش کرد این مراتع درجه سوم بر اثر خشکسالی ها به بیابان تبدیل نشود‌.

مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه ضریب شاخصه های حفاظت از مراتع و جنگلها در استان را با مشارکتهای مردمی طی ماه های اخیر بالغ بر ۶۰ درصد عنوان کرد و افزود: در برنامه توسعه ششم سعی داریم درصد حفاظت از منابع طبیعی را به میزان ۸۵ درصد برسانیم.

شیخ ویسی مطالعات منابع آبخیزداری و فرسایش خاک در کل استان را ۲۹ درصد عنوان کرد و افزود: ‌برای مطالعه سازه های آبخیزداری باید طراحی داشته باشیم و در پایان برنامه ششم این میزان را به بیش از ۳۰ درصد خواهیم رساند.

وی با اشاره به نابودی کوره های زغال در مناطق بوژان، روستای جهانگیر وند، انجاب و اشباغ در شهرستان کرمانشاه گفت: با مساعدت نیروهای مردمی، بسیج، یگان حفاظت منابع طبیعی شهرستان، نیروی انتظامی و ... بیش از ۴۵ کوره زغال فعال در ارتفاعات صعب العبور منهدم شد چرا که وجود این کوره ها صدمات جبران ناپذیری به جنگهای مناطق مذکور در پی خواهد داشت.

شیخ ویسی مبارزه موثر با آفت لورانتوس در بخش های جنگلی را مهم توصیف کرد و‌ گفت: اجرای عملیات کنترل مکانیکی این آفت در بخش گهواره با توجه به مساعدت هوا از هفته های قبل آغاز شده و‌ با مشارکت نیروهای مردمی در ۶ روستا در حال انجام است که تا اردیبهشت ماه به اتمام خواهد رسید.

مدیر کل منابع طبیعی استان کرمانشاه خاطرنشان کرد: مساحت مناطق آلوده به لورانتوس در بخش های گهواره به میزان ۸۰۰ هکتار است که نسبت به پاکسازی این مناطق اقدام خواهد شد.

شیخ ویسی اظهار داشت: همچنین طی هفته اخیر بالغ بر ۲۵۰ میلیون تومان از محل مصوبات سفر مقام معظم رهبری برای پروژه آبخیزداری گوراب روستای شاه ملکی تخصیص داده شد که با اجرایی شدن آن بیش از ۵۰۰ هزارمتر مربع از روان آبها به سفره های زیرزمینی هدایت و با این سازه از وقوع سیل و‌خسارت به احشام روستاییان پیشگیری به عمل آمده است.

کد خبر 3608151

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha